top of page

Adam Waldman, de loslippige sterrenadvocaat die Johnny Depp toch 2 miljoen dollar kost

Hij legde de basis voor het gemediatiseerde proces rond de Amerikaanse acteur Johnny Depp, is kind aan huis bij een Russische oligarch en vocht een vastgoedrobbertje uit met een Belgische makelaar.


Een portret van de Amerikaanse sterrenadvocaat Adam Waldman. Hoewel Adam Waldman als voormalige raadsman van Johnny Depp al maanden niet meer betrokken was bij het sterk gemediatiseerde proces tussen de Amerikaanse steracteur en diens ex-vrouw Amber Heard, kan de uitkomst niet los gezien worden van de rol die hij gespeeld heeft in (de aanloop naar) de rechtszaak.


Niet alleen handelde de 53-jarige advocaat de echtscheiding tussen Depp en Heard in 2016 af, hij was ook verantwoordelijk voor de tegenklacht van 100 miljoen dollar die de actrice indiende tegen haar ex-man. In een interview met de Britse tabloidkrant Daily Mail had Waldman alle beschuldigingen van seksueel geweld afgedaan als 'een hoax', compleet verzonnen door Heard. Omdat Waldman, die in Washington ook bekend staat als lobbyist, die uitspraken deed als advocaat van Depp, werd die laatste woensdagavond veroordeeld tot een schadevergoeding van 2 miljoen dollar. De loslippige Waldman behoort al een tijdje niet meer tot het juridisch team van Depp. Hij werd bedankt voor bewezen diensten nadat een rechter hem in 2020 van de rechtszaak had gegooid, omdat hij vertrouwelijke informatie over Heard en Depp aan de pers gelekt zou hebben.


Het is niet de eerste keer dat Waldman, die om onduidelijke redenen levenslang gebannen is van het sociale netwerk Twitter, zich in de kijker werkte. In 2017 ging hij negen keer langs bij WikiLeaks-oprichter Julian Assange, toen die ondergedoken zat in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Behalve over de beweegredenen voor die bezoekjes, werden ook vragen gesteld bij de hechte banden die Waldman heeft met de Russische oligarch Oleg Deripaska. Al zeker sinds 2009 is de vader van vier de huislobbyist van Deripaska, een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin die zijn Amerikaanse visum in 2006 kwijtspeelde. De oligarch was ook enkele jaren bestuurder bij een Belgische vzw die in 2015 het voorwerp werd van een strafonderzoek rond miljoeneninvesteringen in kunst en vastgoed.


Er is volgens de website De Rijkste Belgen nog een directere link tussen Waldman en ons land. Toen zangeres Cher in 2013 op het punt stond een landgoed in het Californische Malibu te verkopen aan - jawel - Johnny Depp, met de hulp van de uit Limburg afkomstige makelaar Ignace Meuwissen, dook Waldman opeens op als tussenpersoon voor Cher. Geërgerd door de handelwijze van Waldman, die weleens omschreven wordt als een pitbull, blies Meuwissen de deal op.


Source: De Tijd

bottom of page