top of page

Ignace Meuwissen: ‘Hoe heet die kutprins in Nederland, met al die huizen?’

De Vlaamse grootvastgoedondernemer Ignace Meuwissen weet wel hoe Quote een boeiend verhaal over hem moet maken. ‘Zou het een interessante vraag kunnen zijn waarom ik het koningshuis heb geweigerd?’

Meuwissen opereert graag voor klandizie uit landen als Mongolië, Rusland en Kazachstan. Mensen voor wie geld geen probleem is, maar des te meer op status jagen. In het portret dat Stephanie Hoogenberk voor Quote maakte, te vinden in onze Woonspecial, vertelt de ‘makelaar in luxe vastgoed’ dat hij de luxe heeft om klanten te weigeren. Simpelweg omdat hij daar geen goed gevoel bij heeft.

Neem bijvoorbeeld het Vaticaan, de rijkste familie van België, of ‘die kutprins in Nederland, met al die panden’. Precies, dat kan er maar eentje zijn. Voilà. Prins Bernhard had Meuwissen benaderd om een huis aan de Weteringschans te verkopen. ‘Doe ik niet. Hij is rijk zat,’ aldus Meuwissen die overigens wel in ons land actief is.


Meestal 'doet' hij dan ook alleen huizen boven de €10 miljoen - ‘Grote bek, grote rekening, bam!’- maar toch huist er naar eigen zeggen ook een zwerfkattenfilantroop in de flamboyante Vlaming. Hoe die goedertierenheid precies tot uiting komt leest u zoals gezegd in een uitgebreide reportage in onze gloednieuwe Woonspecial.


Source: Qoute

コメント


bottom of page